7-korts stötpoker

Caribbean stud är alltså en typ av stötpoker, men det finns även andra typer av stötpoker som kanske är lite vanligare att man spelar, åtminstone på onlinecasinon. De två allra vanligaste är 7-korts stötpoker och 5-korts stötpoker. Den man spelar mest av dessa två är antagligen 7-korts stötpoker och därför kommer vi att beskriva den här. Hur man spelar, vad man ska tänka på och så vidare, allt du kan tänkas vilja veta.

7-korts stötpoker/7-card studpoker

Denna typ av stötpoker spelas med 2 eller upp till 8 deltagare, alla som spelar får sju kort var där tre är dolda, så kallade hålkort och fyra är öppna. För att vinna i denna variant ska man lyckas få den bästa pokerhanden med hjälp av fem kort som man väljer av dem man blivit tilldelad.

Ante

Detta är något man använder sig av i flera kortspel, Ante består av en femtedel av den minsta insatsen som går att göra. När man använder Ante betyder det att alla spelare måste lägga en Ante innan spelet börjar, det är alltså en insats som är tvingad eller obligatorisk.

Bring in

Innan spelet börjar ska man även göra en så kallad Bring in, när alla spelare har blivit tilldelade tre av sina kort under utdelningen, ett av de öppna och två av hålkorten visar det sig vem som ska göra Bring in. Det är den som fått det lägsta öppna kortet som blir tvingad till detta. En Bring in består av hälften av den minsta insatsen i spelet och spelaren måste placera den i potten. Är det flera spelare som sitter på lägsta kort med samma valör så blir det den som sitter närmast dealern som tvingas göra en Bring in.

Eftersom att denna satsning ingår i den första rundan behöver ingen annan lägga in mer pengar i potten för att få se nästa kort om ingen annan väljer att höja redan nu.

Satsningsrundorna

I denna variant på stötpoker så spelar man normalt med fem satsningsrundor. Spelar man ”fixed limit” så ska alla satsningar och höjningar vara samma som antingen den minsta eller den högsta insatsen beroende på vilken satsningsrunda man är i. I den andra rundan ska insatserna vara samma som den minsta, i runda tre till fem ska dem vara samma som den högsta. Man får utföra max tre höjningar inom varje satsningsrunda.

Såhär spelar du

Första rundan:

Denna runda heter tredje gatan och består av att den som är dealer delar ut två hålkort till varje spelare och sedan ett öppet kort till varje spelare. Nu måste alltså någon av spelarna göra det som heter Bring in. Efter det så fortsätter spelet medsols och alla spelare får i tur och ordning bestämma sig för om dem vill; lägga sig, syna eller höja.

Andra rundan:

Denna runda heter fjärde gatan, nu får varje spelare sitt fjärde kort och det är ett öppet kort. Nu ska den spelare som har den bästa handen agera först, om två spelare har lika höga händer med samma valörer så blir det den närmast dealern som börjar. Spelet fortsätter som i första rundan med satsningar och så vidare medsols. Om en spelare visar ett par i denna runda så kan den spelaren och alla andra välja att satsa som den högsta insatsen annars går det bara att satsa som den minsta.

Tredje rundan:

Denna runda heter femte gatan och således delas det femte kortet ut nu, detta är också ett öppet kort. Man spelar som i den föregående rundan men alla satsningar och andra aktioner måste vara samma som den högsta insatsen.

Fjärde rundan:

Den sjätte gatan, det sjätte kortet delas ut, även det ett öppet kort och man spelar precis som i den föregående rundan.

Femte rundan:

Detta är den sista och alltså den sjunde gatan, nu delas det sista kortet ut och det är som du kanske redan räknat ut ett dolt kort, ett hålkort. Sedan spelar man som i den föregående rundan.

Showdown:

Spelet slut. Alla spelare som är kvar i spelet visar sina kort och försöker vinna potten. Den som gjorde den sista satsningen visar sina kort först och sen fortsätter man runt medsols. Spelaren som har den bästa pokerhanden vinner potten.

Annonser
Unibet Poker