Regler

Caribbean Stud kan spelas med flera spelare samtidigt, men man spelar inte mot varandra. Alla spelare spelar mot banken, kasinot, helt oberoende av varandra. Där ligger alltså en viktig skillnad mot vanlig poker, där alla spelare spelar mot varandra.

Spelet börjar med att samtliga spelare satsar en grundinsats och får sedan fem kort mörkt av dealern. Dealern ger också sig själv fem kort, men ett av hans kort är öppet. Varje spelare får därefter möjlighet att antingen lägga sig (och då förlorar man grundinsatsen) eller att satsa igen och då med en insats som är dubbelt så stor som den första.

Därefter visar dealern sina fyra mörka kort så att samtliga spelare nu ser dealerns alla kort. Dealerns pokerhand räknas nu antingen som kvalificerad eller ej kvalificerad. Som kvalificerad blir den om den innehåller ess och kung, alltså strax under par. Om dealerns hand inte var kvalificerad så vinner alla jämna pengar på sina första grundinsatser. De erlagda dubbla insatserna går tillbaka till varje spelare. Det betyder att man kan vinna enbart på grundinsatsen, trots att man lagt sig, ifall dealerns hand inte är kvalificerad.

Om dealerns hand däremot var kvalificerad måste alla spelarna visa sina händer och jämföra dem med dealerns. Om en spelare har sämre hand än dealern förlorar spelaren alla sina insatser. Om man har bättre hand än dealern så vinner man jämna pengar på den första grundinsatsen och en bonus betalas ut beroende på vilken typ av pokerhand man har. Det finns tabeller som visar hur mycket man vinner beroende på insats och pokerhand. Ifall dealern och spelaren har lika bra hand så återgår insatserna så att man går jämnt upp.

Annonser
Unibet Poker